αφυγραντήρες ποιότητας Meaco

Η Meaco είναι η εταιρεία με έδρα την Αγγλία που πραγματικά εξειδικεύεται εδώ και 20 χρόνια στους οικιακούς αφυγραντήρες. Εξελίσσει συνεχώς τους αφυγραντήρες της αναφορικά με την αποδοτικότητα και την κατανάλωσή τους. Δίνει λύσεις στα προβλήματα της αυξημένης ή υπερβολικής σχετικής υγρασίας στο σπίτι ή στο γραφείο με δοκιμασμένα προϊόντα υψηλής ποιότητας και κυρίως αποτελεσματικά. Οι αφυγραντήρες Meaco δεν κάνουν τίποτα άλλο από αυτό που υπόσχονται, αποτελεσματική αφύγρανση με χαμηλό κόστος λειτουργίας.

αφυγραντήρες με Ζεόλιθο (desiccant)

Ο αφυγραντήρας ζεόλιθο - desiccant παίρνει τον αέρα από το δωμάτιο, φιλτράρεται από το φίλτρο αέρα και οδηγείται σε ένα περιστρεφόμενο τροχό, ο οποίος είναι γεμάτος με το αφυγραντικό υλικό Zeolite και το οποίο απορροφά την υγρασία από τον αέρα. Καθώς ο τροχός διαποτίζεται με νερό, πρέπει να ξανα-στεγνώσει, μία θερμαντική πηγή που βρίσκεται στη βάση του αφυγραντήρα, φυσάει θερμό και στεγνό αέρα πάνω στο Zeolite εξαλείφοντας την υγρασία από τον τροχό. Το Zeolite είναι τώρα έτοιμο να στεγνώσει ώστε να απορροφήσει τους υδρατμούς στον επόμενο κύκλο, και ο ζεστός, υγρός αέρας καταλήγει σε μια μεταλλική επιφάνεια που συμπυκνώνει την υπερβολική υγρασία και οι σταγόνες νερού καταλήγoυν στο ειδικό εσωτερικό δοχείο. Η θέρμανση που χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία αφύγρανσης αναμιγνύεται με το στεγνό αέρα, προκειμένου να είναι βέβαιο ότι ο αέρας που εξέρχεται του αφυγραντήρα δεν είναι απλά στεγνός, αλλά και 10-12°C θερμότερος απ’ ότι ο αέρας που εισήλθε στον αφυγραντήρα.

 αφυγραντήρας με Συμπιεστή (compressor)

Ο αφυγραντήρας με συμπιεστή - compressor παίρνει τον αέρα από το  δωμάτιο, φιλτράρεται από το φίλτρο και οδηγείται σε υγρά πηνία, παρόμοια   με αυτά του ψυγείου. Καθώς τα πηνία είναι ψυχρά, το νερό συμπυκνώνεται   και ρέει προς το δοχείο νερού. Στη συνέχεια ο αέρας θερμαίνεται στα επίπεδα  της θερμοκρασίας χώρου και εξέρχεται από τον αφυγραντήρα. Οι αφυγραντήρες με συμπιεστή (compressor) δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε χώρους όπου η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη των 15C°. Ο λόγος είναι ότι ακριβώς επειδή λειτουργούν με μοτέρ, όταν η θερμοκρασία χώρου είναι χαμηλή το μοτέρ πιάνει πάγο. Έτσι σε χαμηλές θερμοκρασίες, οι αφυγραντήρες με συμπιεστή έχουν προγραμματιστεί να περνούν έως και δύο τρίτα του χρόνου τους σε λειτουργία απόψυξης (προκειμένου να προφυλαχθεί το μοτέρ), παρά αφύγρανσης. Έτσι θα αναλώνονται περισσότερο χρόνο στην απόψυξη του μοτέρ (προκειμένου να μην σπάσει από τον πάγο) παρά στην αφύγρανση του χώρου.

Meaco DD8L  €325
(is a Which? Best Buy 2014/15/16-2017)              
    

Επιλέξτε πιο κάτω:      
Περιγραφή                                            


https://sites.google.com/a/meacocyprus.com/meacocyprus/DEHUMIDIFIERS/meaco-dd8l-dehumidifier
Meaco DD8L Zambezi €412
(is a Which? Best Buy 2016-2017)
Επιλέξτε πιο κάτω:
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Meaco DD8L Zambezi by Meaco Cyprus
Meaco 20L Platinum €395
(is a Which? Best Buy 2014/15/16-2017)
Επιλέξτε πιο κάτω:
Περιγραφή
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
VIDEO Λειτουργίας